Sep
08
2014
ИНФОРМАЦИЈЕ O СТИПЕНДИЈАМА НА УНИВЕРЗИТЕТИМА У БАВАРСКОЈ ПДФ Штампа Ел. пошта

bayhostБаварски универзитетски центар за Средњу, Источну и Југоисточну Европу -  BAYHOST, отворио је конкурс за једногодишње стипендирање студената докторских и последипломских студија  из Бугарске, Хрватске, Чешке, Мађарске, Пољаке, Румуније, Русије, Србије, Словачке и Украјине, на универзитетима у Баварској  академске 2015/2016. године.

 
Актуелни конкурс за овогодишње годишње стипендије у Баварској заинтересовани могу наћи на адреси http://www.uni-regensburg.de/bayhost/stipendien/incoming/index.html


КАКО УСПОСТАВИТИ КОНТАКТ И КАКО АПЛИЦИРАТИ ЗА СТИПЕНДИЈУ


BAYHOST – Баварски универзитетски центар за Средњу, Источну и Југоисточну Европу  је заједничка установа свих баварских универзитета, вишихстручних школа и уметничких академија. Овај центар саветује заинтересоване у области кооперације научноистраживачког рада са баварским универзитетима, координира академске контакте баварских универзитета ка Источној Европи и подржава размену студената и научних радника. Циљ је унапређивање и јачање сарадње баварских универзитета у области истраживања и наставе са универзитетима у Источној Европи, те успостављање нових контаката и повезивање могућих партнера.


На адреси www.bayhost.de заинтересовани могу наћи потребне информације о:


-    Годишњим стипендијама за постдипломце
-    Летњој академији “Немачки као страни језик”
-    Стипендијама за курсеве језика
-    Стручним екскурзијама
-    Форумима за размену искуства
-    Берзи за студентску праксу.


BAYHOST центру се могу обратити и високошколске институције у потрази за одговарајућим партнером у Баварској.