May
14
2015
БРИТАНСКИ ИЗДАВАЧ ОБЈАВИО КЊИГУ РАДОВА КОЈУ ЈЕ ПРИРЕДИО ПРОФЕСОР НАШЕГ УНИВЕРЗИТЕТА ПДФ Штампа Ел. пошта

У издању реномираног светског издавача, специјализованог за уже научне и стручне области, Cambridge Scholars Publishing (CSP), UK, објављена је књига радова Vistas of English for Specific Purposes, коју је приредила Надежда Стојковић, професор енглеског језика на Електронском факултету Универзитета у Нишу. http://www.cambridgescholars.com/vistas-of-english-for-specific-purposes
Књига садржи изабране радове са конференције Connect and Share - First International Conference on Teaching English for Specific Purposes, која је одржана на Електронском факултету, маја 2013. Поглавља у књизи одабрана су тако да темама и квалитетом истраживања представе најновија достигнућа у области стручног енглеског за различите области - уметност, математика, природне, друштвене науке, информационе технологије, економија, право, итд. Настава и учење стручног енглеског језика данас је од изузетног значаја за све којима је важно укључивање у светске токове науке, као и грађење каријере у ширим, глобалним размерама. Ова књига има посебно важно место јер представља јасан пресек стања у овој области, као и тенденције даљих истраживања.
Књига је објављена непосредно пред другу по реду конференцију посвећену стручном енглеском, али сада и технологијама за учење језика - Synergies of Language Learning - Second International Conference on English for Specific Purposes and New Language Learning Technologies http://esp.elfak.rs/,  која ће бити одржана на Електронском  факултету, од 22-24. маја, а биће званично представљена у суботу, 23. маја 2015. године, у 20 сати, у Великој сали Универзитета.

Vistas cover 1