Apr
20
2015
КОНКУРС ВЛАДЕ МЕКСИКА 2015 ПДФ Штампа Ел. пошта

mexikoАмбасада Мексика обавештава студенте Универзитета у Нишу да  Влада Мексика на билатералном плану  нуди две стипендије држављанима Србије (једну доступну од јануара наредне године и једну која је продужење стипендије).
Конкурс Владе Мексика за стипендирање странаца у 2016. години је  траје до 31. августа 2015. године.
Стипендије се нуде само у оквиру наставног програма институција изричито назначених у конкурсу за 2016. годину.  За ближе информације о конкурсу и академским институцијама заинтересовани могу да консултују веб страницу: http://amexcid.gob.mx/index.php/oferta-de-becas-para-extranjeros, на којем  је доступна и верзија на енглеском jезику.


Целокупан поступак око стипендија требало би да буде предвођен Министарством спољних послова или просвете, земље из које потиче кандидат и/или локалне владине институције задужене за ово питање. Поменуте институције  би требало да пошаљу пријаве, заједно са попуњеним званичним формуларом са предлогом кандитата издатим од стране надлежне институције Амбасади Мексика у Београду, најкасније до 31. августа, како би били прослеђене Генералној дирекцији за академску размену Секретаријата спољних послова Мексика.

 

Резултати ће бити објављени у новембру 2015. године.


Непотпуне пријаве неће бити укључене у процес селекције, као ни оне које не испуњавају све потребне услове из конкурса. Такође, досијеи оних кандидата који не буду изабрани неће бити враћени.


Поред наведеног конкурса, понуда Владе Мексика у оквиру понуда стипендирања за странце укључује и специјалне програме који су доступни на следећој интернет страници: http://amexcid.gob.mx/index.php/es/oferta-de-becas-para-extranjeros/1437

 

Секретаријат спољних послова Мексика нуди и следеће стипендије:

15. стипнедија за реализовање основних, мастер и докторских студија на институту El Colegio de Mexico

25. стипендија за реализовање мастер и докторских студија на Латиноамеричком факултету за друштвене науке  ( Facultad latinoamericana de Ciencias Sociales - FLACSO)

 

Поменуте стипендије су додатне у односу на квоту понуђених на билатералном плану.