Feb
08
2013
НОВИ КОНКУРСКИ ПРОГРАМА ПОКРЕНИ СЕ ЗА БУДУЋНОСТ ПДФ Штампа Ел. пошта

PSZB_drvo_1Од ове године, ПЕЦД прераста у Програм „ПОКРЕНИ СЕ ЗА БУДУЋНОСТ”.  Програм „Покрени се за будућност“ заснива се на три пројекта кључна за будуће професионално усавршавање и каријеру студената, а то су:   Константинова стипендија, Студентски пројекти и Покрени се за посао.

Програм се од академске 2012/13. отвара за студенте свих факултета Универзитета у Нишу. У току су два конкурса -  за студентске пројекте и за подршку покретања или развоја сопственог бизниса.

 КОНКУРС ЗА СТУДЕНТСКЕ ПРОЈЕКТЕ
Програм „Покрени се за будућност“ под покровитељством компаније Филип Морис расписао је нови конкурс за финансирање студентских пројеката у износу од 700.000 динара. За стипендирање студентских прпјеката могу да се пријаве тимови од по 5 студената, са свих факултета Универзитета у Нишу. Поред стицања значајног практичног искуства у раду на спровђењу пројеката и раду у заједници, одабраним групама се  омогућава да прођу и тренинг о писању и управљању пројектима, лидерству, тимском раду, друштвеном организовању и сл.
Конкурс за 2013. годину је отвoрен до 3. марта 2013.
Пријавни формулари и услови конкурса доступни су на интернет страници: www.pokrenisezabuducnost.rs.

КОНКУРС „ПОКРЕНИ СЕ ЗА ПОСАО“ Препознавши да је запошљавање основни проблем младих у Србији након завршетка студија, ове године партнерски се спроводи  пројекат „Покрени се за Посао“ са организацијом ЕНЕКА из Ниша, која има вишегодишње искуство у помоћи при покретању бизниса социјално-угроженим категоријама становништва. За разлику од дела програма који спроводи ЕНЕКА и који се односи на целокупну популацију, a где се као кључни параметар узима социјални статус кандидата, део који се односи на академце подразумева пре свега старосну границу – младе високообразоване појединце старости између 23–35 година и добру пословну идеју.
Програм „Покрени се за посао“ додељује грантове у износу до 200.000,00 динара за куповину неопходне оореме за рад. Поред тога, свим добитницима биће обезбеђена пословна и стручна пракса, као и стална саветодавна помоћ.
Конкурс је отворен до 28. фебруара 2013. године,
Све информације и пријавни образац можете видети: http://www.pokrenisezabuducnost.rs/
У делу „Покрени се за посао“.