Oct
22
2012
KOНКУРС ЗА КОНСТАНТИНОВУ СТИПЕНДИЈУ ПДФ Штампа Ел. пошта

konstantinova_stipendijaПoлaзeћи oд потребе да се на адекватан начин обележи 17 векова од потписивања Миланског едикта и неговања толеранције међу људима коју едикт симболише, као и нaстojaњa дa сe пoдстaкнe успeх у oбрaзoвaњу студeнaтa и тако дoпринeсе дугoрoчнoм рaзвojу Нишa, Град Ниш и компанија „Филип Морис“ покренули су конкурс за најбоље нишке студенте.
Конкурс за Константинову стипендију први пут се покреће у академској 2012/13. години, и то за 13 стипендиста, младих будућих лидера у својој заједници. Константинова стипендија је настала из потребе да се управо у години великог јубилеја подрже они који представљају највећи потенцијал града Ниша и његову будућност.
Стипендија у износу од 230.000 динара нето намењена је по једном, најбољем студенту са 13 факултета Универзитета у Нишу, одабраном путем јавног конкурса који се реализује у оквиру програма „Партнерство за образовање и развој заједнице“ (ПЕЦД програм).
Добитници Константинове стипендије имаће прилику да обаве  100 сати друштвено корисног рада у одређеној градској институцији или предузећу у току 2013. године у складу са својим професионалним опредељењем, као и потребама самих институција.
Компанија „Филип Морис“ пуних осам година улаже у најбоље нишке студенте доделом стипендија и финансирајући реализацију студентских пројеката у оквиру ПЕЦД програма.  Спрега академске, локалне и пословне заједнице утврђена кроз ову стипендију, утицаће да се млади, талентовани људи препознају као велики ресурс града.
Конкурс за „Константинову стипендију“ траје од 20. октобра до 16. новембра 2012. године. Пријаве које стигну по истеку рока неће бити разматране. Све информације и пропозиције погледајте   на интернет страници:  www.konstantinovastipendija.rs