Aug
22
2012
КОНКУРС ЗА ПРОГРАМЕ ЦЕЛОЖИВОТНОГ УЧЕЊА ПДФ Штампа Ел. пошта

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обавештава заинтересоване институције да је Извршна агенција за  програме у области образовања, културе и медија, отворила нови конкурс за пројекте унутар Програма за целоживотно учење. Званићан водич за конкурисање и пратећа документација  налазе се на следећем линку:

http://eacea.ec.europa.eu/llp/funding/2013/call_lifelong_learning_2013.php


Република Србија потписала је Меморандум о разумевању са Европском комисијом и платила допринос, што образовним институцијама из Републике Србије омогућава пуноправно учешће у оним деловима Програма целоживотног учења којима управља Извршна агенција.
Извршна агенција за програме у области образовања, културе и медија (EACEA) Европске комисије је почетком августа 2012. год. отворила конкурс за 2013. годину за учешће у Програму целоживотног учења (LLP).
Министарство просвете, науке и технолошког развоја уз подршку Темпус канцеларије у Србији позива заинтересоване  да се пријаве за учешће у Програму целоживотног учења, односно  потпрограмима који су намењени посебним категоријама учесника:
1. Коменијус (предшколско, основно, и средње опште образовање - размена наставника и ученика, школска партнерства, размена материјала и информација... ),
2. Леонардо да Винчи (средње стручно образовање и обуке - међународна партнерства, унапређење квалитета, подстицање иновација и промовисање европске димензије у стручном образовању...),
3. Еразмус (високо образовање - размена студената, модернизација студијских програма...),
4. Грунтвиг (образовање одраслих - подстицање учења током читавог живота),
5. Жан Моне (продубљивање истраживања аспеката европских интеграција на нивоу високог образовања, и ширење информација о ЕУ у школама),
6. централизовани делови Трансверзалног потпрограма (учење страних језика, информационе технологије, подршка образовању Рома и ширење добре праксе).

Dopis_ministarstva_str_1

Dopis_ministarstva_str_2