Mar
23
2015
НАЈAВА КОНФЕРЕНЦИЈЕ ПДФ Штампа Ел. пошта

Конференција на тему "Образовање у области социјалног рада и социјалне политике за XXI век", биће организована на Универзитету у Нишу, у Великој сали Ректората (Ниш, Универзитетски трг 2), 26. и 27. марта 2015. године, са почетком у 14.00 сати.
    
Циљ ове Конференције је упознавање научне и стручне јавности са резултатима истраживања изведеног у оквиру TEMPUS SHESPSS пројекта Јачање високог образовања за креирање социјалне политике и пружање социјалних услуга (Strengthening Higher Education for Social Policy making and Social Services delivery). Ради се о међународном пројекту на коме учествује укупно десет партнерских институција из Србије и европских земаља, а припада групи пројеката који се тичу реформе курикулума на нивоу високог образовања. Координатор пројекта је Универзитет у Нишу, а партнерске институције су: Универзитет у Београду, Универзитет у Новом Саду, University College Zealand (Данска), Institute of Education, University of London (Велика Британија), University of Catania (Iталија), Републички завод за социјалну заштиту, Асоцијација центара за социјални рад Србије, Удружење стручних радника у социјалној заштити Србије и Центар за самостални живот инвалида.
Поред представника партнерских универзитета, институција и организација које учествују на реализацији пројекта, на Конференцију су позвани представници више факултета Универзитета у Нишу, службеници ТЕМПУС канцеларије у Београду, као и представници релевантних министарстава, градске управе и установа из система социјалне заштите и сродних делатности.

Програм Конференције.