Dec
11
2014
ПРОМОЦИЈА ERASMUS MUNDUS СТИПЕНДИЈА НА ЕЛЕКТРОНСКОМ ФАКУЛТЕТУ ПДФ Штампа Ел. пошта

Проф. др Вера Марковић, контакт особа за EUROWEB+, проф. др Зоран Николић, контакт особа за SIGMA Agile и Јелена Чивљак, из канцеларије за међународну сарадњу Универзитета у Нишу, одржали су 10. децембра 2014. године презентацију актуелних ERASMUS MUNDUS програма  на Електронском факултету Универзитету у Нишу. Промоцији је присуствовало око 60 учесника међу којима су били студенти, наставно и ненаставно особље Електронског, Машинског и Грађевинско-архитектонског факултета.
erasmus Elektronski prorektorerasmus Elektronski vera














Проректор Николић се први обратио присутнима уводним предавањем о мобилностима, о значају мобилности, о могућностима и начинима пријављивања за мобилности. Проректор Николић је такође објаснио и разлику између Erasmus Mundus програма и Кредитне мобилности у оквиру програма Erasmus+.
Проф. др Вера Марковић, координатор за ERASMUS MUNDUS програме на Универзитету у Нишу, се после проректора Николића обратила присутнима где им је такође скренула пажњу на важност мобилности али је објаснила и разлику између Erasmus Mundus Action 1 i Action 2 programa.
erasmus Elektronski jelenaerasmus Elektronski publika














После уводног излагања проректора Николића и проф. Марковић уследиле су и конкретне презентације за програме SIGMA Agile, EUROWB+ i GREENTECH.
Јелена Чивљак је презентовала програм SIGMA Agile и детаљно упознала присутне са могућностима и условима за пријављивање.
Након презентације SIGMA Agile програма уследиле су презентације за EUROWEB+ i GREENTECH програме које је такође на детаљан начин представила проф. др Вера Марковић.
По завршетку свих презентација уследила су питања и одговори.
Закључак је да је интересовање студентана, наставног и ненаставног особља за мобилности све већа.
Оваква промоција ERASMUS MUNDUS програма ће се одржати у децембру на свим осталим факултетима Универзитета у Нишу.