Dec
05
2014
ПРЕДСТАВЉЕН ЧАСОПИС „БАЛАКАНСКЕ СИНТЕЗЕ“ ПДФ Штампа Ел. пошта


Часопис за друштвена питања, културу и регионални развој Балканске синтезе, који је недавно покренуо Филозофски факултет Универзитета у Нишу, представљен је 2. децембра 2014. године у Центру за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Нишу.
balkanske sintezebalkanske sinteze ucesnic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На промоцији су говорили: проф. др Драган Жунић, заменик управника Центра, проф. др Горан Максимовић, декан Филозофског факултета Универзитета у Нишу, проф. др Љубиша Митровић, професор емеритус Универзитета у Нишу  и главни и одговорни уредник часописа, проф. др Ема Миљковић Бојанић уредник часописа и доцент др Драган Тодоровић, уредник  часописа.
Замисао оснивача и уредништва је да обједини знања са различитих поља друштвено-хуманистичих наука у једну модерну балканску синтезу. У првом броју часописа заступљени су радови и прилози еминентних аутора из Србије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Словеније и Македоније, а аутори текстове у часопису могу да објаве на свом језику.
Уредништво часописа планира да објави три до четири броја Балканских синтеза годишње и наредни број часописа већ је спреман за публиковање.