Sep
15
2014
ПОСЕТА ГОСТA ИЗ НЕМАЧКЕ ПДФ Штампа Ел. пошта


Ректор Универзитета у Нишу  проф. др Драган Антић, примио је 17. септембра 2014. године проф. др Холгера Старка (Holger Stark)  са немачког  Универзитета Хајнрих Хајне (Heinrich Heine University, Dusseldorf, Germany). Тема састанка је  била  могућа сарадња два универзитета  у заједничким научним и образовним пољима.  Професор  Старк је члан борда уредника часописа Facta Univerzitatis „Working and Living environment“ и рецензент многих радова. Разговору  су присуствовали проректор Универзитета у Нишу проф. др Зоран Николић, декан Факултета заштите на раду у Нишу проф. др Љиљана Живковић и професор овог факултета и уредник часописа Factа Univerzitatis  „Working and Living environment“ проф. др Ненад Живковић.

stark na fznr


Професор Старк је узео и  активно учешће у радионици,  коју је у циљу дисиминације резултата истраживања на пројекту „Унапређење система мониторинга и процене дуготрајне изложености становништва загађујућим супстанцама у животној средини“,  под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја, 17 и 18. септембра 2014.године,  у свом простору организовао Факултет заштите на раду.


Уредник часописа Fakta Univerzitatis  је са гостом из Немачке и његовом сарадником др Александом Живковићем , водио разговоре о рецензијама радова за  часопис Факта  из области за коју су компетентни.