Aug
14
2014
КОШАРКАШКА ЕКИПА УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ ОСВОЈИЛА “БРОНЗУ” У РОТЕРДАМУ ПДФ Штампа Ел. пошта

Кошаркаши Универзитета у Нишу освојили су бронзану медаљу на другим Европским универзитетским играма у Ротердаму где су се такмичили у јакој конкуренцији великог броја универзитетских екипа овог континента. После победа над екипом Универзитета из Болоње, екипом Универзитета из Риге и универзитетским тимом Румуна, уследио је пораз у утакмици са турском екипом Универзитета из Фатиха, који их је зауставио на путу до финала. Бронзану медаљу и место на победничком постољу студентска кошаркашка екипа из Ниша изборила је победом над Универзитетом из Сплита.

kosarkasi


Освојено треће место на европском студентском првенству представља велики успех кошаркашке екипе Универзитата у Нишу - како играча, тако и целокупног стучног штаба. Захваљујући залагању, упорности, доброј тактици и колективном духу, студентска кошаркашка екипа је постигла значајан успех и на прави начин представила Универзитет у Нишу, град Ниш и Србију.

Ректор Универзитета у Нишу проф. др Драган Антић упутио је овим поводом честитке играчима као и представницима стручног штаба који су су предводили универзитетску екипу, селектору Миодрагу Коцићу и тренеру Марку Цветковићу. Ректор проф. др Антић је истакао да се постигнути успех придружује истакнутим резултатима које Универзитет у Нишу постиже на пољу образовних, научних, уметничких и спортских активности у којима тимски рад увек има значајно место.