Jul
29
2014
МИНИСТАР ВЕРБИЋ РАЗГОВАРАО СА РУКОВОДСТВОМ УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ ПДФ Штампа Ел. пошта
 
Министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије др Срђан Вербић, 28. јула 2014. године,   посетио је Универзитет у Нишу. Министра су примили ректор Универзитета проф. др Драган Антић са проректорима проф. др Евицом Петровић, проф. др Добрицом Живковићем, проф. др Ненадом Павловићем и проф. др Зораном Николићем. Састанку су присуствовали и декан Природно-математичког факултета  у Нишу проф. др Драган Ђорђевић, проф. др Татјана Пауновић,  продекан Филозофског факултета у Нишу, управник Фондације за решавање стамбених потреба младих научних радника и уметника Универзитета у Нишу Бранислав Гајић и мр Драгослав Ђокић, генерални секретар Универзитета и помоћник градоначелника Ниша др Саша Живић.
ministar verbicministar verbic 2














Ректор Антић је министра Вербића упознао са проблемима везаним за зграду у коју је смештен Универзитет, недостатком простора са којима се сусрећу поједини факултети а посебно са неопходношћу изградње лабораторије за потребе Департмана за хемију ПМФ-а, застојем у изградњи станова за младе научне раднике и уметнике, одлагањем почетка изградње Научно-технолошког парка и Универзитетског кампуса, као и са  последицама и недоумицама  везаним за неинтегрисани универзитет које ометају ефикасније учешће и реализацију међународних пројеката.  
Министар Вербић је домаћинима рекао да је упознат са већином наведених проблема јер је о њима већ разговарао са државним секретаром Министарства просвете, науке и технолошког развоја др Александром Белићем и обећао да ће ускоро бити потписан Уговор о наставку изградње станова за младе научнике и уметнике. Он је додао да се многа од наведених питања могу превазићи само убрзавањем процеса који су започети на  њиховим решавању, али да ће она која захтевају и финансијску подршку државе, због повезаности са  Министарством финансија,  морати да сачекају. Др Вервић је домаћинима предложио да користе међународне фондове и помоћ  Јединице за управљање пројектима Министарства просвете. Мнистар просвете, који је у Ниш дошао да присуствује Седници Владе,  такоше је обечћао  да ће ускоро, заједно   са државним секретаром Белићем,  посетити Универзитет и да ће том приликом детаљно разговарати о свим питањима везаним за рад Универзитета у Нишу.