Jul
04
2014
ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ СА ИНСТИТУТОМ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ НИШ ПДФ Штампа Ел. пошта

Универзитет у Нишу и Институт за јавно здравље Ниш, склопили су Протокол о сарадњи у области промоције здравља студената. Протокол су, 4. јула 2014. године  на Универзитету у Нишу, потписали ректор Универзитета проф. др Драган Антић и вршилац дужности директора Инстута проф. др Бранислав Тиодоровић.

Sporazum sa IZJZПотписивањем овог  Протокола званично је  формализована вишегодишња успешна сарадња ове две институције на  унапређивању заједничких активности на пољу промоције здравља студената Универзитета у Нишу, кроз превенцију  најчешћих ризика по здравље студентске популације као што су: неправилна исхрана, недовољна физичка активност, стрес, ризично сексуално понашање, злоупотреба психоактивних супстанци и друго.
Такође, овим Протоколом је предвиђено заједничко учешће на међународним пројектима о подизању задравствене културе које подржава Светска здравствена организација и Европска комисија. Важан сегмент сарадње је и едукација едукатора - студената и професора, у циљу што бржег ширења информација о превенцији здравља у јавности.