Jun
18
2014
ОБЕЛЕЖЕН ДАН УНИВЕРЗИТЕТА 2014 ПДФ Штампа Ел. пошта

Свечаном академијом, на којој су додељена признања истакнутим професорима и  најбољима студентима, обележена је 49. годишњица постојања и рада Универзитета у Нишу.

du 2014 predsednistvo

du 2014 sala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


У присуству многобројних званица са универзитета из земље и иностранства, Српске академије наука и уметности,  Министарства просвете, науке и технолошког развоја, републичке Владе, војске  и других државних органа ,  финаснијских и образовних институција, представника локалне самоуправе, цркве, привредних и непривредних субјеката, удружења и фондација, као и  чланова  Универзитета  и његових разних тела и организационих јединица, свечаност је уводним говором отворио ректор Универзитета у Нишу  проф. др Драган Антић. Поздравним говором присутнима се обратио и председник Савета Универзитета проф. др Саша Кнежевић. 

du 2014 rektordu 2014 predsednik saveta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Генерал –поптпуковник проф. др Миодраг Јевтић, ректор Универзитета одбране у Београду,  честитао је годишњицу у име свих домаћих универзитета, а  испред иностраних гостију лепе жеље је пренела др Елена Ченијавскаја,  представник Руске царинаске академије из Москве.

du 2014 general jevticdu 2014 elena cernijavskaja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Надахнутим речима подршке, члановима и студентима Универзитета у Нишу,  говорио је и генерални секретар САНУ академик Димитрије Стефановић. Поруку Министарства просвете, науке и технолошког развоја пренео је помоћник министра за високо образовање проф. др Слободан Ступар.

du 2014 akademik stefanovicdu 2014 prof stupar

 

 




 

 

 

 

 

 

 

 

 

Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић придружио се честиткама, а благослов Епископа нишког др Јована пренео је отац Милутин Тимотијевић, ректор Богословије Свети  Ћирило и Методије . 

du 2014 gradonacelnik perisicdu 2014 timotijevic















Скупу се обратио и алумнус Универзитета у Нишу, професор Стоматолошког факултета  Тексас у Хјустовну  др Раде Паравина.

du 2014 prof paravinadu 2014 gosti2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Свечаност је музичким програмом оплеменио Хор факултета уметности под вођством диригента мр Иване Мировић , као и флаутисткиња проф. мр Анђела Братић и гудачки квартет „Крин“  у коме су свирали  Бојана Ђоловић и Јелена Рубаковић -  виолине, Стеван Доброта - виола и Милан Јанковић – виолончело.

du 2014 hordu 2014 andjela i krin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Говор ректора Универзитета у Нишу

 

Говор председника Савета Универзитета у Нишу