May
21
2014
ПРОМОТИВНА РАДИОНИЦА ПДФ Штампа Ел. пошта


На Универзитету у Нишу је ,  у уторак, 20. маја 2014. године,  у организацији Центра за доживотно учење Универзитета у Нишу , одржана  Промотивна радионица  на тему "Промоција доживотног учења и усвајање образовног система у циљу испуњења економских, социјалних и демографских услова".
Радионицу је поздравним говором отворио проректор за наставу Универзитета у Нишу проф. др Добрица Живковић.

  1. Управник  Центра за доживотно учење Универзитета у Нишу проф. др Пеђа Милосављевић је  имао  излагање везано за изазове, препоручене стратегије и очекиване резултате доживотног учења, које обухвата редовно школско образовање и образовање одраслих. Проф. Милосављевић  је говорио о  начинима  признавања знања, даљег образовања и обуке на радном месту, пре свега у области информационо-комуникационих техологија и језичке обуке, Било је речи  и о  предностима  образовања старијих особа на тзв. Универзитетима трећег доба. Приказане су и препоруке за доживотно учење и дати изводи из политике старења УНЕЦЕ, као и делатност Центра за доживотно учење Универзитета у Нишу.

promotivna radionicapromotivna radionica1













Проф. Др Слободан Антић, управник Интерфејс центра Универзитета у Нишу, представио је делокруг рада тог  центра и говорио о резултатима ТЕМПУС пројекта Интерфејс,  на коме учествује Универзитет у Нишу.
Управник  Центра за развој каријере студената Универзитета у Нишу проф. др Миодраг Лазић приказао је активности Центра у оквиру ТЕМПУС пројекта CAREERS, као и искуства осталих учесника пројекта. Он је изложио и  будуће планове  Центра за развој каријере студената на Универзитету у Нишу.
Координатор ТЕМПУС пројекта: "Развој оквира за целоживотно учење у Србији" проф. др Биљана Предић приказала је активности и резултате на поменутом пројекту, чији је учесник био такође Универзитет у Нишу, и на основу чијих резултата је формиран Центар за доживотно учење.
У дискусијама, на крају рада  Промотивне радионице,  учествовали  су представници локалне самоуправе, Националне службе за запошљавање, Регионалне привредне коморе, Удружења послодаваца, кластера, малих и средњих предузећа, као и Факултета Универзитета у Нишу.