May
20
2014
ПОСЕТА ВИСОКОГ ЛИБИЈСКОГ ЗВАНИЧНИКА ПДФ Штампа Ел. пошта

Аташе за академско образовање Амбасаде Државе Либије у Србији др Абдала Абдљалел (Abdalla Abdljalell) у пратњи свог помоћника  др Фатија Ашалеха ( Fathi Assaleh), посетио је Универзитет у Нишу. У разговору са ректором ове високошколске установе  проф. др Драганом Антићем,  чему  су присуствовали и проректори проф. др Весна Лопичић и проф. др Зоран Николић, др Абдала  је изразио жељу за повећањем  и  јачањем   академске сарадње између либијских  и српских универзитета.

libijski  ataselibijski  atase 2jpg

Високи званичник  је посебно истакао намеру Одсека за академско образовање Амбасаде Либије у Србији да поново иницира и омасови долазак либијских студената на Универзитет у Нишу. Према његовим речима у Либији су заинтересовани и за краће студијске боравке у научноистраживачким центрима и лабораторијама. Др Абдала је нагласио да би све студенте који дођу у Ниш и Србију подржала и стипендирала либијска влада.
Ректор Антић је са одобравањем прихватио ову иницијативу и изразио жељу да поново на факултетима Универзитета у Нишу види велики број студената из Либије, као у неким прошлим временима. Први човек Универзитета у Нишу је  високим гостима представио све могућности које би либијски студенти имали за студирање на овдашњим факултетима и бројним студијским програмима.
Током разговора саговорници су се сложили да, због ефикасне  реализације тог циља,  треба што пре превазићи тренутне административне потешкоће које коче некада врло богату и плодну академску сарадњу.