May
16
2014
МОНИТОРИНГ ПОСЕТА ТЕМПУС ПРОЈЕКТИМА УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ ПДФ Штампа Ел. пошта


Представнице EACEA (Education, Audiovisual and Cultural Executive Agency)  EACEA (Education, Audiovisual and Cultural Executive Agency) Антонела Ђорђо (Antonella Giorgio) и Хелен Банегес (Helene Banegas) из као и Марија Филиповић Ожеговић и Софија Дукић из Фондације Темпус – Еразмус+ канцеларије за Србију,  14. и 15. Маја 2014. године, боравиле су  у  посети Универзитету у Нишу поводом мниторинга ТЕМПУС пројеката:
1.    Превентивна мониторинг посета пројекту "Strengthening Higher Education for Social Policy making and Social Services delivery", 544246-2013, координатор проф. Јелисавета Тодоровић, Филозофски факултет.  С обзиром на то  да се ради о пројекту који је недавно започео са својим активностима, разговарало се о томе како је осмишљен рад у првој  години, ко чини институционалне тимове за  његово спровођење, као и о могућим корекцијама планираних активности,  које могу значајно поспешити реализацију самог пројекта. Састанку су, осим чланова пројектног тима са Универзитета у Нишу, учествовали и чланови тимова партнерских институција, Универзитета у Београду и Новом Саду,  Републичког завода за социјалну заштиту и Центра за самостални живот инвалида из Београда, Удружења стручних радника социјалне заштите Србије и Асоцијације центара за социјални рад Србије.
monitoring tempus maj 2014Tempus monitoring maj 2914













2.    Контролна мониторинг посета пројекту "New Library Services at Western Balkan Universities", JP158764-2009, контакт особа Зоран Живковић, управник Универзитетске библиотеке “Никола Тесла”. Поред запослених из УБН,  мониторингу су присутвовали заменик директора Универзитетске библиотеке Београд Богољуб Мазић  и директор Универзитетске библиотеке Крагујевац Мира Матић. Пошто је  пројекат већ завршен, управник УБН Живковић је упознао присутне са техничким иновацијама академске мреже библиотека Србије, као и са резултатима поступка интеграције факултетских библиотека у мрежу универзитетских библиотека. Осврнуо се и на имплементацију репозиторијума е-публикација као и на повезивање институционалних репозиторијума и wеб сервиса. Посебна пажња је посвећена одрживости постигнутих резултата и плановима за будућност.

monitoring temps 15 maj 2014monitoring temps 15 2 maj 2014 













3.    Мониторинг посета Центрима насталим кроз пројекте CAREERS, INTERFACE, KNOWTS, CONCUR, DELFIS i SIQAS на којој се разговарало о томе у којој мери су поменути пројекти допринели успостављању универзитетских центара али и на који начин је обезбеђена њихова одрживост. Управници центара и запослени у њима говорили су о делокругу рада центара, о реализованим и планираним активностима и о могућим организационим променама које ће поспешити рад центара.

Испред Ректората Универзитета у Нишу мониторингу је присуствовао и активно у њему учествовао проф. Зоран Николић, проректор Универзитета у Нишу.

Представнице EACEA и TEMPUS –  ERAZMUS + канцеларије за Србију су обишле и центре Универзитета.

monitoring centri maj 2014monitoring centri 2  maj 2014