Apr
01
2014
ОДРЖАН СЕМИНАР НА ТЕМУ „ОТУЂЕНОСТ МЕЂУ ПОЛОВИМА“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Семинар на тему „Отуђеност међу половима„ и радионица о сексуалној асертивности, који су 27. марта одржани на Универзитету у Нишу у организацији Студентског културног центра и Психолошког саветовалишта, привукли су велику пажњу студената.
О овим интригантним  темама савременог  друштва, у којем је посредством модерних информационих технологија директан  контакт све више замењен виртуелним,   говорили су социолози  Милош Јовановић и  проф. др Драгана Захаријевски,  Сандра Мојашевић,  психолог, когнитивно-бихејвиорални терапеут и  Сандра Шкорић, мастер психолог и тренер асертивне комуникације.
Семинар је отворио проректор Универзитета у Нишу проф. др Добрица Живковић.
 Пројекат  Психолошко саветовалише за студенте покренут је 2005. године и подржан је од стране Министарства просвете и спорта Републике Србије. Саветовалиште је лоцирано у просторијама Универзитета које користи Савез студената Универзитета у Нишу и Студентског културног центра Ниш, у оквиру којих обавља своје активности (директно саветовање, СОС телеапел служба, интернет саветовање, трибине, семинари, округли столови, емпиријска истраживања, едукације итд.). Услуге Саветовалишта су бесплатне и могу их користити сви студенти Универзитета у Нишу. Студентско саветовалиште од ове године ради под окриљем Студентског културног центра Ниш.