Mar
27
2014
ПОКРЕНУТА ИНИЦИЈАТИВА ОКУПИМО ПАМЕТ ПДФ Штампа Ел. пошта

Универзитет у Нишу,  Град Ниш и CIM група су покренули иницијативу под називом „Oкупимo пaмeт“ Србије. Свечаност је одржана  на Универзитету у Нишу,  у четвртак 20. марта 2014. године,
Иницијатива “Окупимо памет” Србије  има за циљ да окупи  научне раднике, привреднике, студенте, и све заинтересоване који својим идејама, контактима и резултатима могу да  допринесу  развоју свог региона, било да су  расути у дијаспори или успешно послују у земљи.  
Okupimo pamet rektorOkupimo pamet


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Отварајући свечаност, ректор Универзитета у Нишу проф. др Дрган Антић је рекао да је Универзит покренуо  иницијативу  да све оне са искуством, професионалним и пословним ауторитетом, који су ван граница наше домовине, окупи са једним циљем, а то је  јачање  интелектуалних и пословних потенцијала Србије.
Ректор Антић је све заинтересоване позвао да се иницијативи придруже регистрацијом на портал „Oкупимo пaмeт“ Србије: http://uis.junis.ni.ac.rs/prijatelji/ .
Портал, који је припремљен под покровитељством Универзитета, представио  је директор ЈУНИС-а инг. Марко Живковић, нагласивши да портал  треба да помогне регистрацији и комуникацији еминентних стручњака из Србије који живе широм света као  и компанија и институција у којима раде.

Иницијатива је побудила велико интересовање код академске и  стручне јавности и медија.

Контакт: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .