Mar
20
2014
ЈАВНИ ПОЗИВ МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ ПДФ Штампа Ел. пошта


Поред иницијативе Универзитета у Нишу "Окупимо Памет" Србије,  комплементаран позив  научницима, предавачима и еминентним стручњацима из дијаспоре је објавило и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја упућује јавни  позив научницима, предавачима и еминентним доситејстручњацима из  свих области, који су стекли образовање у Републици Србији, а раде у иностранству, да се у циљу побољшања квалитета образовања и науке у Србији, пријаве Министарству  ради  ближег повезивања научних радника у земљи и оних  који су из ње отишли.

 

Сходно чињеници да је велики број признатих научника у свету  пореклом из Србије, циљ ове акције је  унапређивање научног и  наставног процеса у Републици Србији и његова  имплементација у  светске научне и образовне токове.

 

Жеља и упорност да се унапреди постојеће, да се ухвати корак са  развијеним светом, и подсећајући се традиције да су и сами творци  образовања у Србији били они који су своја знања стицали или усавршавали у иностранству, Министарство се нада успешној сарадњи  наших стручњака са стручњацима у свету, јер су знање и образовање  незамењив услов и чинилац економског, културног и општег напретка сваке земље. Више информација на: http://www.mpn.gov.rs/konkursi-i-javni-pozivi/opsti/1036-poziv-ministarstva-naucnicima-predavacima-i-eminentnim-strucnjacima-iz-dijaspore