Jan
31
2014
ДОКТОР ПАРАВИНА ДОБИТНИК “SCHWEITZER“ НАГРАДЕ ЊУЈОРСКЕ АКАДЕМИЈЕ ЗА СТОМАТОЛОСКУ ПРОТЕТИКУ ПДФ Штампа Ел. пошта

Алумнус Универзитета у Нишу проф. др Раде Паравина са Стоматолошког факултета у Хјустону, добитник је престижног признања „Jerome M. and Dorothy Schweitzer Research Award“.


Награду, која се састоји од сертификата, плакете и стипендије, фондација „Greater New York Academy of Prosthodontics“ (GNYAP) додељује најугледнијим светским стручњацима из области протетике још од 1967. године, а професору Паравини биће уручена на Јесењем конгресу Академије у децембру 2014. године у у Линколн центру у Њујорку.

prof paravina
Др Паравина је редовни професор Стоматолошког факултета у Хјустону Универзитета у Тексасу, директор тамошњег Центра за Биоматеријале и Биомиметику, и носилац почасног звања Distinguished Professor (истакнути професор). Професор Паравина предаје на Одељењу за ресторативну стоматологију и протетику.
Председник GNYAP Комитета за награде за 2013. годину, др Стивен Чу (Stephen Chu), описао је проф. Паравину као „реномираног протетичара, истраживача, наставника, предавача и лидера у области боје у естетској стоматологији“ додајући да су у Академији одушевљени што ће имати прилику да заједно прославе његова изузетна достигнућа.


Оригинални текст Rhonde Whitmeyer у амаричким медијима погледајте овде: http://www.db.uth.tmc.edu/about-school/news-media/7211&sa=U&ei=wgGzUp-uE6HT2wWGl4H4Dg&ved=0CAkQFjAC&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNFEViCmVhMHYnuMFs2_iF-iF6bKTg.


Као алумнус Медицинског факултета Универзитета у Нишу проф. др Раде  Паравина одржава сталне везе са матичним и другим универзитетима и колегама у Србији кроз учешће у многим научним и стручним активностима. Ова сарадња укључује организовање међународних конференција и семинара, посете српских стручњака Универзитету у Хјустону, менторски рад и учешће у издавачким одборима неколиких српских часописа из области стоматологије и медицине.


О најновијием ангажовању професора Паравине на унапређењу научне сарадње са колегама из Србије, опширније погледајте у чланку који се налази на следецој адреси: http://www.db.uth.tmc.edu/about-school/news-media/7392&sa=U&ei=wgGzUp-uE6HT2wWGl4H4Dg&ved=0CBAQFjAG&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNEfRZi9e6wFocnbis4jm4bqqVZ4QQ.