Jan
17
2014
СЕЛЕКТОР ЂОРЂЕВИЋ НА УНИВЕРЗИТЕТУ У НИШУ ПДФ Штампа Ел. пошта

Нови селектор  кошаркашке репрезентације Србије  Алексанадар Ђорђевић са сарадницима је  посетио Универзитет у Нишу. Прослављени кошаркаш искористио је свој први борава у  најзначајнијој  образовној институцији у граду и региону да   представи своје циљеве и идеје за развој кошарке и спорта уопште, с позиције новог селектора.
У разговору са проректором Универзитета у Нишу проф. др Зораном Николићем , Ђорђевић је истако да му предстоје  припреме за напорно и тешко првенство, али да је пун ентузијзма и енергије за остварење циљева које је запланирао са својим тимом сарадника.
Sasa djordjevicSasa djordjevic1













Током разговора са проректором Николићем било је речи и о потреби да се настава физичког васпитања врати у високошколске установе. Два саговорника су разменила мишљење о томе  који су то предуслови и начини да се млади врате спорту у школи, на факултету и у локалној заједници. По мишљењу  новог селектора враћање  спорта  у академске институције  јако је  битно за слање базне едукативне поруке јавности о значају спорта у васитању младих нараштаја као фактора здравог  психофизичког развоја..
Након пријема у Ректорату Ђорђевић је на Универзитету одржао изузетно посећену трибину о актелним кошаркашким темама.