Dec
17
2013
ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО О ПОТРЕБАМА ПОСЛОДАВАЦА ПДФ Штампа Ел. пошта


Округли  сто  под називом “Потребе послодаваца - пожељне вештине и знања будућих запослених са високим образовањем” одржан је  на Универзитета у Нишу, 17. децембра 2013. године. Округли сто су организовали  Универзитет у Нишу и  Инфостуд,  у оквиру Темпус пројекта CAREERS - Развој каријерног вођења  у циљу унапређења високог образовања у Србији .
infostud 1 17 12 2013infostud 17 12 2013













Представник Инфостуд-а Томислав Ћетковић, пред осталог је изнео  резултате истраживања у коме је учествовало 214 компанија,  који показују које су  потребе послодаваца у погледу пожељних профила будућих запослених,  односно које вештине и знања су потребне послодавцима, као  и која су  најважнија знања, способности и вештине, које по мишљењу послодаваца треба да поседују дипломирани студенти.  Било је речи и о актуелним  трендовима  на тржишту рада,  могућностима  јачања сарадње између високообразовних установа и привреде и другим темама.

Резултате истраживања погледајте овде.

Своје коментаре на резултате истраживања изнели су  проф. др Зоран Николић, проректор Универзитета у Нишу, проф. др Миодраг Лазић, директор Центра за развој каријере студената Ниш, Јана Влајковић , представница  Министарства омладине и спорта и Ђорђе Станковић, студент прорекотр Универзитета у Нишу.