Dec
09
2013
УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ НА 50. НИШКОМ САЈМУ КЊИГА И ГРАФИКЕ ПДФ Штампа Ел. пошта

Универзитет у Нишу је и ове године, трећи пут за редом, на Нишком сајму књига и графике представио своју издавачку продукцијуна самосталном штанду. Издаваштво Универзитета у Нишу чија је традиција дужа од четири деценије представило је академској и широј јавности своја издања, као и публикације Центра за научноистраживачки рад Српске академије наука и уметности и Универзитета у Нишу. Међу изложеним публикацијама су била универзитетска дела која обухватају научне часописе, зборнике, монографије, енциклопедије, збирке поезије, периодичне и остале пригодне публикације намењене универзитетским професорима, студентима и широј научној јавности.

Sajam uni Најзначајнији део издвачке делатности Универзитета у Нишу чини научна часописна продукција. И
здаваштво Универзитета у Нишу је већ деценијама препознатљиво по публиковању научних часописа FACTA UNIVERSITATIS са 13 одвојених серија, према различитим научним дисциплинама, и часописа за друштвене науке ТЕМЕ. Овим научним часописима, који су се афирмисали код нас и у свету, придружује се од недавно нови научни часопис -JOURNAL OF TEACHINGENGLISH FOR SPECIFIC AND ACADEMIC PURPOSES. Први број овог научног часописа је управо изашао из штампе и нашао је своје место на штанду. Оснивање новог научног часописа, иначе, представља значајну новину у издаваштву Универзитета, јер је реч о часопису који се бави изузетно актуелном тематиком – наставом стручног и академског енглеског језика – због чега је јединствен не само у Србији, већ и у европским размерама.

 

 

 

 

 Новоосновани универзитетски часопис, како истиче уредница часописа доц. др Надежда Стојковић са Електронског факултета Универзитета у Нишу, посвећен је изучавању и настави стручног и академског енглеског језика, општој и примењеној лингвистици и методици наставе енглеског језика. Основни фокус је на енглеском за посебне намене, а то подразумева да ће у њему бити представљена истраживања и искуства из области као што су енглески за архитектуру, медицину, машинство, друштвене науке, уметност... Велика пажња се, такође, посвећује енглеском језику за академске потребе. То су стандардни формати и језички стилови који су потребни за академско усавршавање и представљање. Часопис је осмишљен као место на коме професионалци који се баве овим областима могу да прикажу своја истраживања и искуства. Часопис ће, исто тако, представљати најновија издања из ових области, објављивати позиве за релевантне конференције и приказе конференција.

sajam uni citalac

sajam uni ifsp 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Оснивање часописа JOURNAL OF TEACHINGENGLISH FOR SPECIFIC AND ACADEMIC PURPOSES, подржао је међународни Уређивачки одбор од педесеторо еминентних стручњака из целог света, а већ први публиковани број је изазвао значајно интересовањеакадемске јавности. Часопис ће излазити три пута годишње. Први број часописа се на Сајму могао купити по популарној, сајамској цени.