Oct
21
2013
ПРОШИРЕНИ ПЛАНОВИ О САРАДЊИ СА УНИВЕРЗИТЕТОМ ШУХОВ ПДФ Штампа Ел. пошта

Представници Техничког универзитета Шухов из  руског града Белгорода, на челу са ректором проф. др Сергејем Глагољевим, посетили су Универзитет у Нишу где су разговарали са ректором ове високошколске институције проф. др Драганом Антићем и његовим сарадницима.  
Током разговора са домаћином  ректором  Антићем, белгородски ректор  Глагољев је истакао да је задовољан  сарадњом коју два универзитета имају од 2007. године са Економским, Филозофским, Грађевинско- архитектонским, Машинским и Факултетом спорта и физичког васпитања, али  да  би желео да развије сарадњу и са Електронским, Технолошким и Факултетом заштите на раду.

Suhov-gosti
Двојица колега су се сложили да би требало интензивирати размену студената, академског особља и започети заједничко учешће у пројектима, посебно онима које финансира Европска унија, јер Русија још увек не може да партиципаира у њима. Ректор Антић је рекао да је су овакви облици сарадње  од обостраног интереса и предложио да се они што више конкретизују и почну да спороводе  на нивоу  наставника,  група истраживача и  учесника у пројекатима. Током састанка је наглашено да је од посебног интереса и  међусобно објављивање  радова у часописима које универзитети издају. Гости из Белгорода су предложили да један члан Универзитета у Нишу постане члан уређивачког колегијума  њиховог међународног часописа.

Suhov-domaciniSuhov-ugovor













Осмочланој делегацији у којој су, поред ректора Глагољева били и  проректори  за образовање проф. др Владимир Пољаков, науку проф. др Јевгениј Јевтушенко,  међународни развој Руслан Лесовик, директор међународног центра за образовање и квалификацију кадрова др Викторија Рјапухина, директор центра за развој међународне сарадње Јелена Загорудњук, придружила се и представница Белгоруског универзитета за кооперацију, економију и право др Наталија Глагољева. Њен задатак је био да успостави сарању тог универзитеа са Универзитетом у Нишу, па је тим поводом  потписан уговор.
Колеге са Универзитета Шухов и колегиницу са Универзитета за кооперацију, економију  и право, дочекали су и сви  проректори Универзитета у Нишу као и декани, односно  продекани  са Грађевинско-архитектонског, Економског, Електронског, Машинског, Технолошког, Учитељског и Филозофског факултета.