Oct
11
2013
ОДРЖАН ПРВИ БАРТФ ПДФ Штампа Ел. пошта

У години обележавања 1.700 година Миланског едикта Факултет уметности Универзитета у Нишу је домаћин и организатор I националног Научног скупа са међународним учешћем Балкан Арт Форум Ниш (БАРТФ) 2013: УМЕТНОСТ И КУЛТУРА ДАНАС. Дводневни научни скуп је свечано отворен 11.октобра 2013. године на Универзитету у Нишу, а одржан је  на Факултету уметности.

bartf predsedavajucibartf

Скуп је отворио ректор Универзитета у Нишу проф. др Драган Антић који је том приликом рекао: “Жеља нам је, да, нас научни скуп   Балкан Арт Форум Нис (БАРТФ): Уметност и култура данас, постане, више него традиција и да иницира много других, различитих и честих сусрета као и заједничких пројеката.” Учесницима БАРТФ-а у име домаћина добродошлицу је пожелела декан Факултета Уметности проф др Сузана Костић, истакавши том приликом значај скупа и захваливши свима који су помогли организацију скупа. О значају истраживања у области уметности говорио је председник Програмског одбора БАРТФ-а проф. др Драган Жунић.

bartf muzikabartf flauta

Камерни оркестар Факултета уметности “Кончертанте” и солиста на виолончелу Милан Јанковић, под диригентским вођством проф. мр Милене Ињац, извели су “Константинову фугу” композитора доц. мр Драгана Томића. Поред тога, са Александром Ђорђевић, солистом на флаути, извели су и “Обливион” Астора Пјацоле.
I национални Научни скуп са међународним учешћем Балкан Арт Форум Ниш (БАРТФ) 2013: УМЕТНОСТ И КУЛТУРА ДАНАС окупио је 50 учесника из Македоније, Републике Српске, Словеније, Грузије и Србије. Овом приликом издата је и Књига апстраката.

 

Обраћање декана Факултета иметности проф. др Сузане Костић поводом отварања скупа погледајте овде.

Уводну реч  председника Програмског одбора  БАРТФ-а проф. др Драгана Жунића поводом отварања скупа можете погледати овде.