Oct
11
2013
ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ ЗА ЕЛЕКТРОНСКО УЧЕЊЕ ЈЕЗИКА ПДФ Штампа Ел. пошта

Факултет Заштите на раду,  као водећи партнер на ЕУ пројекту „Прекогранична сарадња и умрежавање развојем E- Learning учења језика и центра за развој каријере“ организовао је са бугарским партнерима промотивну конференцију на којој су стручној и широј јавности представљени циљеви пројекта.  Овај пројекат, чији су главни циљеви оснивање Центра за развој каријере у Србији Бугарској и постављање плоатформе за електронско учење српског и бугарског језика,  део је  ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија и посвећен је могућностима поспешивања и проширивања међународне сарадње.
FZNR e learning rektorFZNR e learning

Конференцију је отворио ректор Универзитета у Нишу проф. др Драган Антић истичући да су ИПА пројекти изузетно важни, како за Универзитет у Нишу и факултете од којих је сачињен,  тако и за друштво у целини. Према његовим речима  пројекат „Прекогранична сарадња и умрезавање развојем E- Learning учења језика и центра за развој каријере“ од посебног је значаја за Бугарску и Србију. Ректор Антић је изразио уверење да ће овај пројекат дати добре резултате и да ће сарадња двеју суседних земаља бити дубља и проширена на више области.
Генерални конзул Рапублике Бугарске  господин Атанас Крстин је нагласио да је сарадња Бугарске и Србије у оквиру пројекта има за циљ развој и интеграцију две земље у Европску унију.
Присутне је поздравила и декан Факултета Заштите на раду проф. др Љиљана Живковић.