Sep
18
2013
НАЈАВА САРАДЊЕ СА ФИРМОМ ЏОНСОН ЕЛЕКТРИК ПДФ Штампа Ел. пошта

Универзитет у Нишу је  данас посетио господин Остин Ванг (Austin Wang), потпредседник за Европу кинеске компаније Џонсон Електрик Интернационал АГ (Johnson Electric International AG), која је недавно  са Градом склопила уговор о изградњи фабрике у Нишу. Гсподин Ванг је  током разговора са  ректором Универзитета у Нишу  проф. др Драганом Антићем  истакао да,   у оквиру инвестиционог пројекта, Johnson Electric има намеру да успостави сарадњу са Универзитетом у Нишу, Машинским и Електронским факултетом и средњим стручним школама.
Ванг је нагласио да од Универзитета очекује стручну  помоћ и коришћење свих потенцијала  у селекцији кадрова за запошљавање у будућој фабрици као  и за њихову даљу едукацију према специфичним захтевима послова које треба да обављају. Кинески гост  је истакао да је стипендирање студената  Машинског, Електронског, али и  других факултета, како би добили врхунски оспособљене стручњаке за развој нових производа,  један од приоритетних циљева сарадње са Универзитетом.  

wang anticwang antic1

Ректор Универзитета у Нишу проф. др Драган Антић је сасвојим сарадницима,   проректорима проф. др Ненадом Павловићем и проф. др Зораном Николићем као и деканом и продеканом  Машинског факултета проф. др Властимиром Николићем и проф. др Градимиром Илићем и продеканом Електронског факултета проф. др Драганом Денићем,  саговорнику представио образовни и кадросвски потенцијал којим Универзитет располаже и обећао пуну стручну помоћ и сарадњу.
На крају своје посете Универзитету господин Ванг је нагласио да је сасвим сигуран да он и његови послодавци нису погрешили што су изабрали  Ниш као  локацију за своју фабрику, јер се током разговора  уверио да, поред изванредног положаја,  град има и стручне капацитете за изградњу,  рад  и развој нове фабрике.
Састанку  су присуствоале и представнице  Канцеларија за локални економски развој - КЛЕР  Стела Јовановић  и Ивана Стефановић.