Oct
01
2013
ОТВОРЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА ЈАПАНИШ 2013 ПДФ Штампа Ел. пошта

На Универзитету у Нишу, у понедељак 30. септембра 2013. године, у оквиру манифестације „Јапаниш 2013“ отворена је изложба књига и списа и приказани су кратки филмови о Јапану. Изложбу књига и списа у вези са Јапаном, графика, јапанског оружја и борилачке опреме, у Галерији Универзитетске библиотеке „Никола Тесла“ отворио је амбасадор Јапана Његова екселенција господин Масафуми Куроки. Приказ кратких филмова о „земљи излазећег сунца“ у Великој сали Универзитета најавио је аташе за културу Амбасаде Јапана у Београду господин Јуићиро Омори.

 

japanis2013japanis2013 1













Амбасада Јапана у Републици Србији у сарадњи са Универзитетом у Нишу, Удружењем „Така“ и Галеријом „Арт 55“ организовала је манифестацију „Јапаниш 2013“ како би гра
ђанима Србије приказала и приближила јапанску аутентичну културу, историју и интригантне вештине јапанског народа. Манифестација траје до 19. октобра, а до 06. октобра на Универзитету у Нишу, Универзитетској библиотеци и дворишту Студентског културног центра биће свакодневно организоване разне манифестације посвећене јапанској култури и уметности.