Jun
05
2013
ВИЛОИНИСТА НЕМАЊА РАДУЛОВИЋ ПРОМОВИСАН У ПОЧАСНОГ ДОКТОРА УНИВЕРЗИТЕТА ПДФ Штампа Ел. пошта

Виолиниста светског гласа Немања Радуловић 04.јуна 2013. године на Универзитету у Нишу,  свечано је промовисан у почасног доктора Универзитета.
Најавише признање Универзитета у Нишу - почасни докторат,  младом виртуозу на виолини доделио је ректор Универзитета  проф. др Драган Антић уз поруку , да својим изузетним талентом и несвакидашњим презентовањем музичке уметности служи као узор свим  младим људима који теже успеху и савршенству, како у уметности, тако и у науци.
Декан Факултета уметности  проф. др Сузана Костић је овом приликом истакла да    Радуловићеву   једноставност у интерпретацији музике на виолини треба уздићи на пиједестал а његову харизму назвала је анђеоском.

nemanja radulovic promocijanemanja radulovic promocija1












 

Лауреат почасног доктората Немања Радуловић, иначе  рођени Нишлија, искренао је захвалио на добијеном признању, истичући да му још више значи јер  је  дошло са највише високообразовне установе из његовог  родног града. Своју захвалност,  најмлађи почасни доктор Универзитета у Нишу, двадесетосмогодишњи виолиниста,  исказао je и онако како најбоље уме -  кроз музику. Помоћ у премијерном извођењу једне од нумера пружио му је Александар Седлар, колега музичар и диригент.
Свечаност доделе почасног доктората истакнутом виолинисти изазвала је велику пажњу стручне и шире јавности града, као и медија.