Apr
18
2013
ТАКМИЧЕЊЕ НТИ 2013 ПРЕДСТАВЉЕНО НА УНИВЕРЗИТЕТУ У НИШУ ПДФ Штампа Ел. пошта

Такмичење за најбољу технолошку иновацију 2013,  на  Универзитету у Нишу су  представитли  државни секретар у Министарству образовања, науке и технолошког развоја Републике Србије проф. др Радивоје Митровић и проф. др Драган Повреновић, координатор Такмичења.
Инструктажи о правилима, категоријама, тренинзима и календару Такмичења присуствовали су ректор Универзитета у Нишу проф. др Драган Антић, проректор проф. др Ненад Павловић и декани и продекани за науку свох 13 факултета Универзитета.

mitrovic tehnoloska inovacija 04Mitrovic tehnoloska inovacija 03












Tакмичења за најбољу технолошку иновацију НТИ 2013 има за циљ  промовисање предузетничке климе у Србији и помоћ потенцијалним и постојећим високо-технолошким предузетницима, који су спремни и способни да сопствене идеје и инвенције преточе у тржишно валоризоване иновације.
Учешће на Такмичењу, осим награда, свим такмичарима обезбеђује: беслатну стручну помоћ у виду едукације кроз тренинге и консалтинг, бесплатну медијску подршку и континуално праћење и помоћ у годинама које следе након завршеног учешћа на Такмичењу.
Више информација о Такмиченју на http://www.inovacija.org/.
Према речима челних људи Министарства просвете,  Србија тренутно финансира  12000 истраживача са чијим достигнућима јавност није довољно упозната. Како је истакнуто, један  од начина за унапређење досадашње праксе је промоција иновација на Сајму технике који ће бити одржан од 13-17. маја ове године у Београду и њихово презентовање привредним субјектима и потенцијалним улагачима.