Mar
25
2013
ОБЕЛЕЖЕН ДАН СТУДЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ ПДФ Штампа Ел. пошта

Низом активности, студенти Универзитета у Нишу су 22. марта обележили свој празник – Дан студената. Поруком, да су својим поштовањем према колегама из прошлости доказали своју одговорност, а тиме и могућност да као права интелектуална елита српског друштва створе боље услове за будућност, студентима је њихов дан честитао проректор Универзитета у Нишу проф. др Добрица Живковић.
dan studenatadan studenata1

Дан студената Универзитета у Нишу отворила је ТВ водитељка Наташа Миљковић предавањем на тему „Јавни наступ“. У сарадњи са Психолошким саветовалиштем за студенте, организовано је и предавање проф. др Зорана Јовановића на тему „Комуникација“. У оквиру манифестације било је организовано и бесплатно гледање филмова из најновије холивудске продукције, заједничко праћење утакмице између репрезентација Хрватске и Србије и годишњи концерт фолклорног ансамбла „ОРО“ Студентског културног центра Универзитета у Нишу.
За Дан студената Универзитета у Нишу узет је 22. март, дан када су пре 76 година, давне 1937. године, на Антифашистичкој конференцији студенти Ниша дигли свој глас против неправде и показали да представљају ешалон у одбрани слободе. Манифестацију су организовали Студентски парламент Универзитета у Нишу и Савез студената.