Mar
06
2013
СЕР ПОЛ ЏАЏ ОДРЖАО ПРЕДАВАЊЕ НА УНИВЕРЗИЕТУ ПДФ Штампа Ел. пошта

Сер Пол Џаџ (Sir Paul Judge PhD Chairman, British Serbian Chamber of Commerce) ,  председник Британско-српске привредне коморе,      одржао је на Универзитету у Нишу  предавање намењено академској јавности, представницима локалне самоуправе, привреде и предузетника. Добродошлицу истакнутом британском економисти,   који је ститао у пратњи власнице компаније The English Book Лисе Браун (Lisa Brown),  пожелели су  су ректор Универзитета у Нишу проф. др Драган Антић, проректор проф. др Весна Лопичић и  проф. др Борислав Каменов. Угледног британског госта и његову намеру да са Нишлијама подели своје знање, топло је поздравио и градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић.
ser_p_Judge_lectureser_p_Judge_lecture_1













Као стручњак који   има широко међународно искуство у комерцијалном, јавном , политичком  и непрофитном сектору се Пол Џаџ је говорио о  следећим темама:  Ниш и глобализација; Разумевање света у циљу привлачења инвестиција; Изградња капацитета младих Нишлија за  такмиче на глобалном тржишту; Стварање толеранције и различитости у години прославе јубилеја Миланског едикта.  
Угледни економиста је нагласио да Ниш може да прихвати предузетнички дух уколико има дугорочну визију борбе са глобалном економском кризом. Као кључни сектор привреде Ниша сер Пол Џаџ је истакао  агробизнис оцењујући да град има добре предуслове за пољопривредну производњу.
Председник Британско-српске привредне коморе сматра да младе Нишлије  могу да развијају однос толеранције и разумевања савременог света и на тај начин  обликују економску будућност Ниша како би постао привлачан  страним инвеститорима. Он је такође истакао  да је  спреман да понуди своје услуге у осмишљавању дугорочног плана развоја Србије  који би помогао  њен економски  развој.