Mar
01
2013
ОДРЖАНА РАДИОНИЦА О САМОВРЕДНОВАЊУ И АКРЕДИТАЦИЈИ ПДФ Штампа Ел. пошта

Под руководством проректора за обезбеђење квалитета проф. др Зорана Николића на Универзитету у Нишу је одржана радионица на тему «Извештај о самовредновању факултета и Акредитација студијских програма», која је изазвала велико интересовање представника  руководстава, чланова комисије, односно одбора за обезбеђење квалитета и учесника тимова за припрему извештаја о самовредновању, то јест чланова комисије за акредитацију, свих тринаест факултета.

Radionica_01_mart_13Radionica_01_mart_13_1

Имајући у виду нови циклус акредитације који укључује спољашњу проверу квалитета високошколских установа и (ре)акредитацију високошколских установа и студијских програма, током радионице је одржано пет презентација које су  присутнима предочиле  најважније активности везане за припрему извештаја о самовредновању, као и за  припрему остале документације везане за акредитацију. Презентације су одржали проректор Универзитета проф. др Зоран Николић, чланови  КАПК проф. др Душица Павловић, проф. др Биљана Предић и проф. др Иван Милентијевић, као и  проф. др Ивана Стојановић са Медицинског факултета.
Након одржаних презентација,  учесници радионице   имали су прилику да током дискусије разреше недоумице  у вези са дилемама везаним за  припрему извештаја и неопходне документације  за акредитацију. Сви присутни су учествовали  и у анонимној анкети која треба да покаже  резултат о значају и успешности саме радионице.