Feb
20
2013
НА УНИВЕРЗИТЕТУ У НИШУ СВЕЧАНО УРУЧЕНЕ КОНСТАНТИНОВЕ СТИПЕНДИЈЕ 2013 ПДФ Штампа Ел. пошта

Најбољим и најангажованијим студентима Универзитета у Нишу,  свечано је уручено тринаест  Константинових стипендија  и десет  признања. Kомпанија Филип Морис је за постигнуте изузетне академске и друштвено корисне резултате, појединачном стипендијом  у износу од 230.000 хиљада динара, наградила набоље студенте Универзитета.  Такође,  за препознат потенцијал и волонтерски ангажман истакнутим академцима Универзитета у Нишу   додељено је и 10 посебних признања.  
Konstantinova_stipendija
У оквиру  Програма "Покрени се за будућност” у години великог јубилеја- обележавања 17 векова Миланског едикта, тим поводом установљене Константинове стипендије,  уручио  генарални  директор компаније Филип Морис у Србији Пол Рајли  са градоначелником Ниша проф. др Зораном Перишићем и ректором Универзитета У Нишу  проф. др Драганом Антићем.
Konstantinova_stipendija_dodela
Захваљујући програму „Покрени се за будућност“ и Компанији Филип Морис ректор Антић је рекао: „Ове стипендије ће, као и сваки знак бриге о даровитим студентима, бити значајан подстицај не само за њих да остварују још боље резултате у студирању и касније у раду у својим областима, већ ће, сигуран сам, бити подстицај и свим младим људима који студирају на нашем Универзитету или тек планирају да упишу неки од факултета Универзитета у Нишу да уложе веће напоре и да резултати квалитетног рада и учења никада не изостају.“
Програм "Покрени се за будућност" развио се из Програма "Партнерство за образовање и развој заједнице" (ПЕЦД програм), који је настао 2004. доласком компаније Филип Морис у Србију као јединствен програм подршке образовању у Србији.
За девет година рада додељено је укупно 313 ПЕЦД стипендија, 13 Константинових  стипендија и 10 признања, а реализовано је 70 студентских пројеката на којима  је радило око 600 студената Универзитета у Нишу.