Jan
23
2013
ЧЛАН ОССИ НА УНИВЕРЗИТЕТУ У НИШУ ПДФ Штампа Ел. пошта

Небојша Станковић, члан Организације српских студената у иностранству - ОССИ,  који завршава докторске студије на престижном америчком универзитету Принстон,  посетио је Универзитет у Нишу. Станковић је са проректорима Универзитета проф. др Весном Лопичић и проф. др Ненадом Павловићем разговарао о Организацији чији је  активни чалан,  као  и могуности да се она  што више  приближи студентима ове високошколске установе.  
ossi_nebojsa_stankovic_i_v_lopicic

Докторанд на Принстону Небојша Станковић је дипломирао на   Архитектонском факултету у Београду. Након студија радио је у Заводу за заштиту споменика културе у Нишу и  истовремено  био ангажован на Грађевинско-архитектонском факултету. Тренутно се  налази   на докторским студијама на Универзитету Принстон (САД), на Департману за историју уметности и археологију. Ускостручна област којом се бави је  византијска архитектура.
Према Станковићевим речима основни циљ ОССИ је  да помогне колегама из Србије  који студирају у иностранству да се снађу у новој средини, односно да се   српски студенти  у иностранству, али  и остали млади  Срби  у расејању окупе,   друже и сарађују,  да помажу једни друге и своју земљу.
ossi_nebojsa_stankovic
ОССИ има 3500 чланова, од чега 50  који су активни  као Станковић.  Члан може да постане сваки  српски студент на основним или постдипломским студијама у иностранству  без обзира на област студирања, ванакадемска интересовања, верску, идеолошку или страначку опредељеност. Чланство је отворено и за српске студенте који не поседују држављанство Србије,  односно  потомке српских исељеника.


Више информациоја о организацији погледајте овде.


Воше о активностима ОССИ-ја погледајте овде.