Jan
18
2013
ВИОЛИНИСТА НЕМАЊА РАДУЛОВИЋ ПОСЕТИО УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПДФ Штампа Ел. пошта

Почасни доктор Универзитета у Нишу, светски познати виртуоз на виолини Немања Радуловић, посетио је високушколаку институцију која му је доделила ово високо признање. На пријем код ректора Универзитета проф. др Драгана Антића,  Радуловић је дошао у пратњи  проф др Сузане Костић, декана Факултета Уметности са којег је потекла иницијатива за доделу почасног доктората и коолега  музичара из Интернационалног гудачког квинтета «Ђавољи трилери»  ( The Devil’s Trills) из Париза, сачињеног   од чланова квартета  «Илико» (Illico) и  српског контрабасисте   из Лебана Бобана Стошића .
Немања Радуловић је током разговора са ректором Антићем изразио  задовољство и захвалност што је постао почасни доктор Универзитета из свог родног града. Он је истакао да ће с поносом носити ову титулу и трудити се да је својом музиком оправда.
nemanja_radulovic_univerzitetnemanja_radulovic_univerzitet1

Ректор Универзитета у Нишу је нагласио да је право задовољство имати у својим редовима младог човека који својим несвакидашњим  маестралним иизвођењем класичне музике утиче на њену популаризацију међу младима и тако утиче на њихово образовање и формирање укуса. Ректор Антић је изразио наду да ће Нишлије имати чешће прилику да чују Немању на концертима, али и да ће млади виолиниста свој таленат и знање поделити и са колегама са Факултета уметности. Декан Факултета уметности проф. др Сузана Костић је изјавила да већ има планове за сарадњу са Радуловићем и да ће његову посету Нишу искористити за договре о конкретним активностима.
После наступа на најпрестижнијим сценама класичне музике , право са Међународног филмског фестивала «Кустендорф 2013» Немања Радуловић је у родни град дошао да наступи у клубу «Вавилон», у оквиру српске «jam session» турнеје, током које ће свирати у опуштеној клупској атмосфери.
"Немања Радуловић, квартет „Илико“ и Бобан Стошић окупили су се око идеје да са најширим могућим аудиторијумом поделе задовољство живљења и музике. Од ужарене виртуозности Немање Радуловића, сценске разиграности „Илико“ квартета и изражајне снаге Бобана Стошића на басу, ствара се свет у коме је породица гудача поново на окупу. На граници између камерне и оркестарске музике,  The Devil’s Trills звоне и вибрирају док преиспитују виртуозна виолинска дела Крајзлера, Вијењавског, Виталија, Чајковског и Тартинија, на наше велико задовољство.",  стоји на сајту Факултета уметности Универзитета у Нишу.
Више о музици Немање Радуловића и Ђаволових трилера погледајте на сајту  Факултета: http://www.artf.ni.ac.rs/index.php/nemanja-radulovic-devils-trills-jam-session-tour-u-nisu/