Nov
21
2012
УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПУНОПРАВНИ ЧЛАН ДУНАВСКЕ РЕКТОРСКЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ПДФ Штампа Ел. пошта

Универзитет у Нишу постао је пуноправни члан Дунавске ректорске конференције - DRC. У чланство ове важне регионалне асоцијације,   Универзитет је  примљен на годишњој  конференцији која је одржана у  Прагу ( Република Чешка)  од 22. до 23. новембра 2012. године.

На позив за прикључење Конференцији,   Универзитет у Нишу је, како је оцењено приликом пријема,  припремио веома успешну апликацију. Препоруку за чланство у овој асоцијацији дали  су   Конференција универзитета Србије, Универзитет у Загребу  и Мегатренд универзитет.

Универзитет у Нишу, који је до сада учествовао у раду Дунавске ректорске конференције као члан Конференције универзитета Србије, једногласном одлуком Генералне скупштине DRC-е – која је уследила пошто је стручни сарадник  Канцеларије за међународну сарадњу Боривоје Балтезаревић путем видеоконференцијске везе   успешно презентовао  образовни рад, као и академска, научна достигнућа и уметничка достигнућа Универзитета – постао је пуноправни члан на индивидуалној основи. Чланство у Конференцији  отвара најзначајнијој  високообразовној  институцији  у Нишу и региону, перспективе за укључење у многобројне  пројекте.

Дунавска ректорска конференција је  основана 1983. године у Бечу и у њеном чланству налази се преко  50 универзитета из 13 земаља Европе.  ДРЦ  има за циљ да унапреди високо образовање, наставу и истраживања у региону,   посебно унапређујући сарадњу међу чланицама кроз  успостављање  и олакшавање  билатералних   и мултилатералних  контаката.