Nov
09
2012
ПОТПИСАН УГОВОР О САРАДЊИ СА БУГАРСКИМ УНИВЕРЗИТЕТОМ ЗА БИБЛИТЕКАРСТВО ПДФ Штампа Ел. пошта

UNI_ugovor_sa_UniBIT1Ректор Универзитета у Нишу проф. др Драган Антић потписао је са  ректором Универзитета за библиотекарствои информационе технолгије -  Уни БИТ из Софије (Бугарска) проф. др Стојаном Денчевим   уговор  о сарадњи две високошколске институције. Потписивању уговора, којим је предвиђено  развијање  академске сарадње у области образовања, научноистраживачког рада и другим областима од заједничког интереса у складу са Болоњском декларацијом и европским високошколским стандардима,  присуствовао  је и генерални конзул Републике Бугарске  у Нишу Атанас Крстин.

UNI_ugovor_sa_UniBIT

Ректор Универзитета у Нишу проф. др Драган  Антић, проректор  за наставу проф. др Добрица Живковић и др Ванче Бојков,  доцент Електронског факултета Универзитета у Нишу, са бугарским колегама, ректором проф. др Стојаном Денчевим и  његовим  сарадницима продеканом  Факултета за информационе технологије Уни БИТ универзитета проф. др Владимиром  Јоцевим, шефом  Катедре за комуникације проф. др  Николајем  Палашевим  и административним секретаром  доц. др Борисом  Борисовим, поред осталог   разговарали су о могућностима за оснивање заједничких мастер програма са нагласком на  мултимедијалне технологије и заједничко учешће на конкурсима за међународне пројекте. Посебан акценат стављен је на поспешавање мобилности студената кроз њихову размену у оквиру разних  програма.
Ректори  Антић и Денчев су поздравили присуство  конзула  Атанаса Крстина потписивању споразума о сарадњи, као потврду подршке бугарске државе јачању сарадње са Србојом  у академској области.