Jun
15
2012
ОБЕЛЕЖЕН ДАН УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ 2012 ПДФ Штампа Ел. пошта

Свечаном седницом,  у присутву многобројних званица,   15. јуна 2012. године  обележено је 47 година успешног образовног, научног и уметничког рада Универзитета у Нишу.
За 47 година рада на Универзитету у Нишу дипломирало је 55.869 студената, одбрањене су 2504 магистарске тезе и 1437 докторских дисертација. Тренутно наставу за 27.088 студената на свим  нивоима студија изводи 1560 наставника, истакао је у свом говору ректор ове високошколске институције проф. др Мирољуб Гроздановић.  

Dan_Univerziteta_2012_1Dan_Univerziteta_2012













Угледне госте из академског,  политичког, јавног и  културног живота града , државе и иностранства,  пригодном беседом поздравио је  патријарх српски Његова светост господин Иринеј. У име Српске академије наука и уметности присутне је поздравио академик Димитрије Стефановић.  Ректор Универзитеа у Новом Саду и заменик председника КОНУС-а проф. др Мирослав Весковић говорио је у име својих колега са  државних универзитета у Србији.  Честитке алумни заједнице Универзитета у Нишу пренела је проф. др Зорица Пантић председница   Вентворт института за технологију у Бостону ( САД) и прва председница Алумнија Универзитета.
Овом  приликом додељена су и признања најбољим студентима Универзитета и факултета на свим нивоима студија. 

Dan_Univerziteta_2012_3Dan_Univerziteta_2012_2













Свечаност обележавања 47. годишњице рада Универзитета увеличао је  традиционалним концертом  Академски хор Студентског културног центра Универзитета у Нишу којим су дириговали др Сузана Костић, мр Зоран Станисављевић и Ивана Мировић. Током концерта додељена су и одличја  академцима  који су постигли најбоље резултате у оквиру такмичења у Студентској спортској лиги и Купу ректора.

У оквиру облежавања Дана Универзитета концерт је одржао и Камерни оркестар Concertante Факултета уметности Универзитета у Нишу под диригентским вођством проф.  Милене Ињац уз учешће  солисте на флаути  доц. Анђеле Братић.
Облежавање Дана Универзитета је завршено позоришним маратоном у оквиру кога је позоришни ансамбл СКЦ-а извео четири представе