Jun
18
2012
ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ ’БУДУЋНОСТ ПСИХИЈАТРИЈЕ’ ПДФ Штампа Ел. пошта


    Центар за научна истраживања  САНУ и Универзитета у Нишу  и Издавачка кућа Clio организовали су  предавање БУДУЋНОСТ ПСИХИЈАТРИЈЕ    проф. др Душана Кецмановића   и представљање његове нове књиге   ПСИХИЈАТРИЈА ПРОТИВ СЕБЕ (Cliо 2012).  

Kecmanovic_promocija

   Душан Кецмановић је  рођен  у Београду 1942. године. До 1992. године био је редовни професор психијатрије и политичке психологије на Универзитету у Сарајеву, када се пресељава у Аустралију, где и данас живи и ради. Професор је по позиву на Медицинском факултету у Београду и члан Академије наука и умјетности Босне и Херцеговине. Професор Кецмановић објавио је 23 књиге, од чега три у САД, а у 43 научна часописа и око 250 научних радова у којима је једини или први аутор. Цитиран је на преко осам стотина места у књигама и часописима објављеним на преко десет различитих језика.
    За књигу Душана Кецмановића „Психијатрија против себе” може се рећи да је наставак размишљања о струци изнетих у књизи „Очима психијатра” (Cliо, 2011).
Психијатрија против себе” велико је огледало које аутор поставља пред психијатрију и психијатре, износећи најважније прошле и актуелне дилеме и описујући могући развојни пут психијатрије у будућности.
    Књига неће оставити равнодушним никога. Душевно здравље постало је предмет широког интересовања, па је ова књига важна не само за психијатре, већ и за стручњаке и истраживаче посвећене индивидуалним и друштвеним проблемима у различитим пољима хуманисичких наука.