Apr
12
2012
ДОДЕЉЕНЕ ПЕЦД СТИПЕНДИЈЕ ОСМОЈ ГЕНЕРАЦИЈИ СТИПЕНДИСТА ПДФ Штампа Ел. пошта

   Генерални директор компаније Филип Морис у Србији  Пол Рајли  и ректор Универзитета у Нишу проф. др Мирољуб Гроздановић,  на Универзитету у Нишу у среду, 4. априла 2012. године,  свечано су доделили  стипендије осмој генерацији ПЕЦД стипендиста. Свечаности је присуствовао и градоначелник Ниша мр Милош Симоновић.

PECD_stipendisti_2012

    Осма генерација стипендиста програма „Партнерство за образовање и развој заједнице“ састављена од 40 студената Електронског, Економског, Машинског и Правног факултета Универзитета у Нишу, награђена је  стипендијом у бруто износу од укупно 200.000 динара.
Стипенидје представљају подршку најбољим и најактивнијим студентима Универзитета у Нишу за постигнуте академске резултате у школској 2011/12. и показану активност у циљу унапређења заједнице, али и подстрек да наставе своје лично усавршавање и активан рад на унапређењу живота у заједници.

PECD_stipendisti_dodela_2012

    Ректор Универзитета у Нишу  проф. др Мирољуб Гроздановић стипендистима је  пожелео још веће академске и професионалне успехе у будућности и трајан ангажман за добробит заједнице у којој живе.
    „Програм награђује таленат, ентузијазам и иницијативу да се ствари покрећу унапред, да се верује у позитивне вредности и даје допринос напретку заједнице и целокупног друштва у којем живимо. Управо зато смо ми у Филип Морису толико посвећени ПЕЦД програму и поносни на преко 300 младих људи које смо путем овог програма упознали и препознали као будуће лидере на којима почива развој Ниша и Србије,“ рекао је о приликом уручења стипендија Пол Рајли, генерални директор Филип Мориса у Србији.
 
  
     ПЕЦД програм спроводи се од 2004. године као јединствен програм подршке образовању у Србији под покровитељством компаније Филип Морис Интернешенел. Програм стипендирања има за циљ да награди и подстакне изузетне студенте да као будући стручњаци и лидери остану у свом граду и дају свој допринос развоју заједнице. Укључујући и осму генерацију, у оквиру програма додељено је укупно 313 стипендија најбољим и најактивнијим студентима нишког универзитета. Програм сваке године подржава и студентске тимове у реализацији пројекта корисних за заједницу. До сада је спроведено 65 студентских пројеката.