Apr
02
2012
ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА SIQAS ПРОЈЕКТА ПДФ Штампа Ел. пошта

После  успешне трогодишње реализације  SIQAS пројекта ( INTERNAL QUALITY ASSURANCE AT SERBIAN UNIVERSITIES) чији је носилац Универзитет у Нишу, у Ректорату Универзитета у Београду  одржана је Завршна регионална конференција.
Као последња активност на пројекту, Конференција је била  посвећена расправи о квалитету свих аспеката рада у високом образовању у Србији и региону: CULTURE MATTERS - QUALITY ASSURANCE AT UNIVERSITIES IN THE REGION.
siqas_zavrsna_konferencija
Учесници скупа имали су прилику да се упознају са резултатима постигнутим код нас и у суседним земљама током реализације SIQAS  и других ТЕМПУС пројеката, али и да директно размене   искуства у области обезбеђења квалитета.  Презентери су у  својим излагањима  истакли значај подизања и одржавања квалитета  у премошћавању  разлика између приватних факултета, државних универзитета и високих школа.  
siqas_z_konferencija
Затварајући конференцију координатор пројекта,  проректор Универзитета у Нишу проф. др Весна Лопичић   је нагласила да завршетак пројекта SIQAS не значи крај рада на квалитету,  већ напротив његов наставак. Према њеним речима, рад на квалитету  не може да поприми коначну форму већ мора да буде континуиран и да се стално унапређује новим сазнањима и методама.

О успешности реализације  целог пројакта који је успео да заинтересује академску јавност за питање квалитета,  али и значају  Завршне регионалне конференције, говори и податак да је  окупила  110 учесника, представнике свих партнера у пројакту из пет земаља.