Mar
26
2012
ПРВИ МОНИТОРИНГ PROJEKTA 'ЈЕДНАК ПРИСТУП ЗА СВЕ' ПДФ Штампа Ел. пошта

EQUIED__projekat_1

Представнице Делегације ЕУ  у Републици Србији  Јоланда Сан Хосе и Јелена Чолић  и ТЕМПУС канцеларије у Србији  Марија Филиповић-Ожеговић боравиле су 20.  марта на  Универзитету у Нишу, поводом   првог  мониторинга  пројекта Equal Access for All: Strengthening the Social Dimension for a Stronger European Higher Education Area (ref.no. SM 516851-2011) ( 'Једнак приступ за све: оснаживање социјалне димензије у циљу јачања Европског простора високог образовањ').
Координаторка пројекта доц. др Горана Ђорић је представила извештај који се односио на активности које се у овом тренутку одвијају у оквиру пројекта, као и на припреме за активности које предстоје (основна студија стања чија се израда финализира, припреме за спровођење активности у оквиру пилот програма у чијем је фокусу увођење 50 студената из подузоркованих група на универзитете у Србији и праћење  успеха њиховог студирања).

EQUIED__projekat
У извештају  је указано на оно што је до сада учињено, али и на проблеме са којима су се чланови тима до сада срели у примени пројектних активности. У дискусији после подношења извештаја,   представнице националне ТЕМПУС канцеларије и Делегације ЕУ  Јоланда Сан Хосе,  Јелена  Чолић  и Марија  Филиповић-Ожеговић су  изнеле низ значајних сугестија за успешно спровођење активности у даљем току пројекта.
Уважене гошће  сусреле су се са  проректором  за међународну сарадњу проф. др Весном  Лопичић, а посетиле су и Филозофки факултет где су разговарале са студентима и представницима факултета.