Sep
05
2011
СТРУЧЊАК ЗА ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ ЧЛАН АЛУМНИЈА УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ ПДФ Штампа Ел. пошта

    Менаџер за Заштиту информационих система за Азију и Пацифик компаније АТОС Владан Тодоровић придружио се Алумнију  Универзитета у Нишу.

    Један од водећих људи компаније АТОС,  прве у Европи и седме у свету у области  информационих технологија,   у разговору са проректорима  Универзитета у Нишу проф. др Драганом Денићем и проф. др Слободаном Антићем изразио  је спремност да својим знањем и искуством у  области  којом се бави помогне раду Алумни центра и Универзитета у Нишу.


2011_08_25_Vladan_Todorovic

    Тодоровић је истако да је он имао снажну подршку својих професора са Електронског факултета и Универзитета у Нишу, како  током студирања тако  и касније  када је добио позиве интернационалних компанија да им се придружи, и да  стога  осећа  жељу да се на неки начин одужи свима који су му помогли.

 
2011_08_25_Vladan_Todorovic_1

 

   Угледни стручњак  је нагласио  да својим богатим искуством које је стекао радећи  на изради првог интернет провајдера у Србији,  а потом у  компанијама које се баве информационим технологијама на Кипру, у Грчкој, Италији, Великој Британији, Кини и тренутно у Сингапуру, сматра да  може много да помогне  око израде базе података и портала Алумнија Универзитета у Нишу који би помогли чалновима у умрежавању.
  
   Компанија АТОС са седиштем у Паризу има око 78 хиљада запослених и обрт од неколико милијарди евра годишње. За регион Азије и Пацифика, чији је  Владан Тодоровић менаџ, седиште фирме је у Сингапуру.


   Тодоровић ,  који је  између осталог   радио  на  четири пројекта за заштиту информационих технологија за олимпијске игре,    истиче да у Сингапуру има мало стручњака из Србије али да  у области информационих технологија  има места за долазак младих и способних стручњака.  Током свог боравка у Нишу Владан Тодоровић је  и са представницима Регионалне привредне коморе Ниш имао  разговоре  о сарадњи.




Изјава Владана Тодоровића.