Sep
30
2011
ФАКУЛТЕТ УМЕТНОСТИ ДОБИО ПАРТНЕРА ИЗ ФРАНЦУСКЕ ПДФ Штампа Ел. пошта

      Факултет уметности Универзитета у Нишу започео  је сарадњу са Академијом лепих уметности „Света Радагонда“ из француског града Тура.
       Будућа сарадња је дефинисана Протоколом који су потписали  декан Факулатета уметности редовни професор мр Драгослав Аћимовић и декан Академије лепих уметности у Туру професор др Јован Зец.
  Fakultet_umetnosti_2011_09_28
     Протоколом је, за почетак,   дефинисана сарадња у области ликовне уметности која би требало да се реализује кроз  размену професора и студената основних и докториских студија. Такође, планирано је организовање заједничких  изложби, радионица,  семинара и предавања по позиву.
 Иначе, два факултета су овог пролећа већ успоставила  сарадњу када  су професор Зец и његова супруга доцент  Јулијана-Јоланде Бривес одржали студентима Факултета уметности Универзитета у Нишу два предавања.
       Веза  између ове две Високошколске установе успостављена је на иницијативу Службе за послове градоначелника- Канцеларије за међународну сарадњу у области науке, образовања и културе, на чијем челу је господин Миомир Радовановић, који је, поред продекана Факултета уметности  проф. мр Катарине Ђорђевић,    такође присуствовао свечаном потписивању Протокола о сарадњи.