Sep
28
2011
СНЕЖАНА У ДВОРЦУ ЕСТЕРХАЗИ ПДФ Штампа Ел. пошта

     Виолонисткиња Снежана Ивковић   наступала је  током лета са Оркестарском академијом Естерхази 2011 у Аустрији. Снежана је студент друге године докторских студија на Факултету Уметности Универзитета у Нишу  у класи професора Ангела  Станкова.
Snezana_ivkovic_Esterhazi_Julia_Ungureanu_Aria_Kobajai_2011     На овогодишњем летњем Хајдновом фестивалу у Ајзенштадту у Аустрији, од 9. јула до 27. августа 2011., Оркестарска академија дворца Естерхази извела је низ концерата под називом „Музика Хајдна и бечких класичара“. Сваке недеље одржавани су, такозвани,  симфонијски матинеи у чувеној Хајдновој концертној дворани у дворцу Естерхази уз камерну, симфонијску, музику за гудачки оркестар и оперу.
 
Snezana_Esterhazi_Orchesterakademie_2011 
     Целокупни програм Оркестарске академије припремили су реномирани виолинисти диригент и концертмајстор Радослав Шулц (Пољска) и уметнички директор и диригент Јоханес Вилднер (Аустрија), чији су часови за солистичко усавршавање учесника и часови камерне музике били веома посећени.
     
     Поводом Фестивала Естерхази који је трајао од 22. априла до 28. августа, оркестар је на летњој позорници  изводио представе моцартове опере „Дон Ђовани“  у  Штајнбруху, градићу Ст. Маргаретен код Беча, са солистима Јозефом Вагнером, Кристином Бађо, Селчук Каром..
     

 snezana_ivkovic_fakultet__umetnosti_2011
  

    У оквиру Хајднфеста бројни музичари из света, Вадим Репин, Гидон Кремер и други одржали су солистичке концерте, а потом су уследили концерти поводом међународних  дана Хајдна (8 -18. септембар) „Хајдн и Нови Свет“.
   
 

    Снежана Ивковић је и стални члан Светског Оркестра међународне музичке омладине (THE WORLD ORCHESTRA-cultural ambasadors for peace), који окупља музичаре из више од 50 земаља, са којим је до сада, као представник Србије, изводила дела бројних композитора на турнеји оркестра у Шпанији и Кини.
   
  

    Иначе, Снежана Ивковић је из Зајечара,  наставник  је виолине  у музичкој  школи  "Предраг Милошевић" у Књажевцу.  Основно и средње музичко образовање стекла је у Школи за музичке таленте у Ћуприји. Основне и мастер студије завршила је  на Академији Уметности у Новом Саду.