Sep
21
2011
НЕМА АЛТЕРНАТИВЕ ЗА ИНТЕГРИСАНИ УНИВЕРЗИТЕТ ПДФ Штампа Ел. пошта

     Да би један универзитет данас  ефикасно функционисао  он мора да буде интегрисам. Уколико  Србија жели да се прикључи у евроспки образовни систем,  она  што пре треба треба да    развије  моделе  функционалне интеграције универзитета, рекао  је проф. др Василис Мустакис,  координатор у оквиру ТЕМПУС Projekta  GOMES (GOVERNANCE AND MANAGEMENT REFORM IN HIGHER EDUCATION IN SERBIA )  са  Техничког Универзитета на Криту,  Грчка, (Vassilis S. Moustakis Technical University of Crete Chania, Greece)  приликом  посете Универзитету у Нишу.

2011_09_16_Mustakis2011_09_16_Mustakis_1    

    Професор Мустакис је током  сусрета са проректором Универзитета у Нишу проф. др Драганом Денићем, нагласио да подржава иницијативу и активности домаћина усмерене ка интеграцији универзитета,  што би, према  његовом мишљењу,   помогло да се превладају многе потешкоће и недоследности  у функционисању високошколског система у Србији.

    Мустакис је истакао  да Србија може да примени већ готове   моделе  са европских универзитета,  или да пронадје неки свој, али да то мора да учини што пре.  
    Професор  Мустакис,  који се у оквиру ГОМЕС пројекта бави оквиром за реформу у управљљању високим образоањем у Србији, изразио је задовољство акцијама које Универзитет у Нишу  предузима на плану интеграције и доприносом  који  даје  ГОМЕС пројекту.
    Професор Василис Мустакис је такође реако да се нада  да ће Универзитет у Нишу и Технички универзитет на Криту успоставити  блиску сарадњу.


Изјава проф. др Василиса Мустакиса