Jul
07
2011
ПРОФЕСОР П. КАМПОС ПОНОВО НА УНИВЕРЗИТЕТУ У НИШУ ПДФ Штампа Ел. пошта

 2011_07_05_prof_Campos_1 

    Позанти шпански архитекта проф. др Пабло Кампос (Pablo Campos Calvo-Sotelo)  sa Univerziteta Сан Пабло  (San-Pablo C.E.U)   посетио је Универзитет у Нишу. Професора Кампоса примили су проректори проф др Весна Лопичић, проф. др Драган Денић и проф. др Слободан Антић. Домаћини су, у оквиру међународне сарадње која се интензивно развија на  нашем Универзитеу,  са гостом зазговарали  о летњој школи у трајању од шест недеља и даљим активностима које предлаже ради унапређења положаја Универзитета.

 
    Током своје посете,  шпански архитекта је одржао  и презентацију на тему  “ Мастер планови и развој универзитета”, на којој  је 2011_07_05_prof_Camposговорио   о могућностима промене услова рада на факултетима без великих инвестиција, предочивши притом  искуства светских универзитета. Три присутна проректора  су позвала професора Кампоса да и у наредном периоду остане у контакту са Универзитетом у Нишу и допринесе сарадњи између наших универзитета.

  
   Као пријатељ Универзитета у Нишу,  професор Пабло  Кампос је    први пут боравио  на Грађевинско-архитекторнском  факултету  још 2009. када је одржао предавања за студенте. Он  ће у периоду јул – август оджати летњу школу студентима ГАФ-а.  Кампос је зачетник иновативне идеје о едукативним самоодрживим кампусима који су високо енергеткси ефикасни, аутор бројних радова на ову тему и добитник великог броја награда.