Jun
27
2011
РАД НИШКИХ НАУЧНИКА НА “ТОП ЛИСТИ’” МЕЂУНАРОДНОГ ЧАСОПИСА ПДФ Штампа Ел. пошта

Часопис International Journal of Computer Mathematics  (Taylor and Francis) је недавно објавио "топ листу" радова из компјутерских наука и примењене математике према избору чланова едиторског одбора за протекли период 2011. године. На овој листи налази се и рад   “On the improved Newton-like methods for the inclusion of polynomial zeros” научника са Електронског факултета Универзитета у Нишу, професора Миодрага Петковића, доцента Душана Милошевића и асистента Ивана Петковића.  У раду су разматрани нумерички алгоритми и њихова ефикасност у случају  примене аритметике вишеструке прецизности, при шему су комбиновани резултати из примењене математике и рачунарских наука.

Casopis

Колико је значајно наћи се међу одабранима на овој листи  говори и чињеница да је компанија Taylor and Francis, која издаје часопис International Journal of Computer Mathematics,   после Elseviera. Springera и Wiley најјача  у свету за издаваштво у науци. Годишње издаје преко 1500 часописа и око 1800 књига са преко 20 хиљада наслова.  
Напоменимо да је високо котиран рад нишких научника на поменутој листи,  још један у низу вредних резултата које у последње време  професори и сарадници са Универзитета у Нишу постижу публикујући своје радове  у иностраним часописима, при чему велики допринос дају и млади сарадници и докторанти. Тај тренд раста је импресиван: број радова у иностраним часописима са тзв. Thomsonove (SCI) листе у протеклих 5 година се готово удвостручио у односу на претходни петогодишњи период.



Раду " On the improved Newton-like methods  for the inclusion of polinomial zeros" до 07,јула слободно можете приступити на следећој адреси:

http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00207160802450174

Следећи  линк води до часоиписа International J. Computer Mathematics са свим детаљима

http://www.tandf.co.uk/journals/titles/00207160.asp